Το AgroDesign σε αριθμούς! – Παρουσίαση στο ΜΜΣΤ

AgroDesign

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα από την παρουσία του AgroDesign στην Agrotica 2014.

Η εποικοδομητική συζήτηση με επαγγελματίες δημιουργούς που ακολούθησε, βοήθησε στο σχεδιασμό των ενεργειών που στοχεύσουν στη σύσταση του cluster AgroDesign.

 

 

Ως προπαρασκευαστική ενέργεια δικτύωσης,  τo ‘AgroDesign’ πραγματοποίησε ήδη την πρώτη δράση φυσικής δικτύωσης δημιουργών με παραγωγούς -στο κορυφαίο κλαδικό γεγονός του Αγροτικού χώρου- την Agrotica 2014. Εννέα  δημιουργικά γραφεία και επαγγελματίες από τη δυναμική ‘σκηνή’ του Design της Θεσσαλονίκης με σχετικό portfolio σε branding και σχεδίαση συσκευασιών, παρουσίασαν στο περίπτερο του ‘AgroDesign’ εφαρμογές από συσκευασίες αγροτικών και διατροφικών προϊόντων.

AgroDesign_MMST (5)

Από τον μεγάλο αριθμό  επισκεπτών  που μας επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν για το ‘AgroDesign’, 107  μεμονωμένοι παραγωγοί αλλά και συλλογικότητες (συνεταιρισμοί, δίκτυα παραγωγών, αγροτικές ενώσεις) δήλωσαν πως χρειάζονται άμεσα επαγγελματική λύση τόσο στη σχεδίαση εταιρικής ταυτότητας και στο branding καθώς και στη σχεδίαση συσκευασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή δραστηριοποιούνται στη Κεντρική Μακεδονία (71 παραγωγοί) , και τα προϊόντα που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το ελαιόλαδο (24 %), τα φρούτα και τα λαχανικά (18%), τα αρωματικά φυτά (15%), ο οίνος και τα ποτά (10%), το μέλι (9%), με πλήθος άλλων προϊόντων να παρουσιάζουν μικρότερη συγκέντρωση στην άμεση αναζήτηση τυποποίησης και συσκευασίας.

Παράλληλα εγκαινιάσαμε το ψηφιακό εργαλείο επαγγελματικής δικτύωσης (agro-design.net) στο οποίο δημιουργικοί επαγγελματίες παρουσιάζουν εφαρμογές που έχουν σχεδιάσει για πελάτες από τον αγροτικό χώρο και τη βιομηχανία τροφίμου. Αντίστοιχα , οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες του αγροτικού  χώρου από την πλευρά τους ενημερώνονται για τα συμμετέχοντα δημιουργικά γραφεία , έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τη δουλειά τους και να επιλέξουν τον συνεργάτη τους στα πολύ σημαντικά θέματα της σχεδίασης της στρατηγικής branding & marketing, συσκευασίας, επικοινωνίας και προβολής της αγροτικής επιχείρησης  τους.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση επαγγελματικών συναντήσεων Β2Β μεταξύ επαγγελματιών του αγρο-διατροφικού τομέα (παραγωγοί, μεταποιητικές εταιρίες, δίκτυα διανομής) και δημιουργών (σχεδιαστές , φωτογράφοι , video artist κλπ).

Πολύ σύντομα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των συναντήσεων και την διαδικασία συμμετοχής.

Ευχαριστούμε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την φιλοξενία!

 

AgroDesign_MMST (2)

AgroDesign_MMST (1)

AgroDesign_MMST (3) AgroDesign_MMST (4)

 

infographics by S2D