Παρουσίαση του Handpeak στην Parallaxi

το παρακάτω κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση άρθρου από το site της parallaxi και μπορείτε να το δείτε εδώ 

ευχαριστούμε πολύ την Χριστίνα Παρασκευοπούλου για την παρουσίαση της.

 

Το Handpeak δικτυώνει τη δημιουργική οικονομία της πόλης

Μια ομάδα που αποσκοπεί να ενισχύσει τη δημιουργική οικονομία της Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει τη δράση της στην πόλη εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, γνωρίζοντάς μας με τους τοπικούς δημιουργούς της. Με το όνομα Handpeak, και μια διαδικτυακή πλατφόρμα στα σκαριά, η ομάδα έχει ήδη κάνει σταθερά βήματα για την παρουσίαση των δημιουργικών επιχειρήσεων της πόλης αλλά και έχει αποτελέσει τον σύνδεσμο γνωριμίας τους με τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, στοχεύοντας σε ακόμη περισσότερα.

Πίσω από το Handpeak βρίσκεται η οµάδα Creativity Platform, ένα µη κερδοσκοπικό συλλογικό σχήµα που δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στη πόλη, επιθυµώντας να αποτελέσει µια διεπιστηµονική πλατφόρµα ανταλλαγής, προώθησης και ενεργοποίησης ιδεών, δράσεων, ερευνών και εφαρµογών γύρω από το θέµα της «δηµιουργικής οικονοµίας». Η «δηµιουργική οικονοµία» έχει να κάνει με τα επαγγέλµατα που βασίζονται στην ατοµική δηµιουργικότητα, στις ικανότητες και στο ταλέντο, και αποτελεί µία ιδιαίτερα δυναµική συνιστώσα της οικονοµίας πολλών χωρών και πόλεων. Από την έλλειψη αξιοποίησής της στην χώρα μας προέκυψε λοιπόν το Creativity Platform, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη µε πρωταρχικό στόχο να προσφέρει µία πλατφόρµα και ένα εργαλείο δικτύωσης και υποστήριξης των δηµιουργικών δυνάµεων της πόλης.

Φτάνοντας στο συμπέρασμα πως η Θεσσαλονίκη διαθέτει µία δυναµική και αξιόλογη δηµιουργική κοινότητα, που έχει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να διαµορφώσει θετικά τη σηµερινή αστική ταυτότητα της πόλης, χωρίς όµως να υπάρχει ένας κοινός διαδικτυακός τόπος, στον οποίο να εµφανίζονταν συνολικά οι δηµιουργοί της, δύο µέλη του Creativity Platform, ο Πάνος Ρεµούνδος και ο Σπύρος Τσαφαράς, αποφάσισαν να δηµιουργήσουν το Handpeak, µία νέα διαδικτυακή πλατφόρµα, στην οποία θα παρουσιάζονται, θα αναδεικνύονται και θα προβάλλονται επιλεγµένοι τοπικοί και ανεξάρτητοι, σύγχρονοι δηµιουργοί ή δηµιουργικές οµάδες που δραστηριοποιούνται επαγγελµατικά ή ερασιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη. Κι επειδή η µία ιδέα φέρνει την άλλη, σκέφτηκαν επιπλέον να προσφέρουν στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει τη δηµιουργική κοινότητα της πόλης, όχι µόνο ψηφιακά, αλλά και βιωµατικά, µέσω επισκέψεων και περιηγήσεων που θα διοργανώνουν και θα υλοποιούν σε συστηµατική βάση στους ίδιους τους χώρους εργασίας των δηµιουργών.

(…)

Handpeak #1

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε το φωτογραφικό υλικό στη σελιδα της parallaxi εδώ.